Khaled Hosseini: Nuk ka asnjë shans që një shoqëri të përparojë nëse gratë e saj janë të paarsimuara

23 Mars, 2023 - 11:36 am

Khaled Hossein është një romancier afgano-amerikan dhe ambasador i vullnetit të mirë të UNHCR. Romani i tij debutues “Gjuetari i Balonave” në vitin 2003 ishte një sukses kritik dhe tregtar, shkruan KultPlus.

Përmes rrëfimeve të ndjera, në librat e tij shumë njerëz kanë gjetur veten.

E për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion të thënieve më të bukura të këtij shkrimtari të madh.

‘’Nuk ka asnjë shans që një shoqëri të përparojë nëse gratë e saj janë të paarsimuara’’

‘’Më mirë të lëndohesh nga e vërteta sesa të ngushëllohesh me një gënjeshtër’’

‘’Ka vetëm një mëkat, dhe kjo është vjedhja … kur thua një gënjeshtër, i vjedh dikujt të drejtën e së vërtetës’’

‘’Martesa mund të presë, arsimimi jo’’

‘’Gjithmonë dhemb më shumë të kesh dhe ta humbësh sesa të mos kesh patur fare’’

‘’Njerëzit thonë se sytë janë dritare për shpirtin’’

‘’Koha mund të jetë një lakmitare – ndonjëherë i vjedh detajet për vete’’

‘’E shihni, disa gjëra mund t’jua mësoj. Disa i mësoni nga librat. Por ka gjëra që, mirë, duhet t’i shihni dhe t’i ndjeni’’

‘’Lufta nuk e mohon mirësjelljen. E kërkon atë, madje edhe më shumë se në kohë paqeje’’

‘’Në fund, bota gjithmonë fiton. Kështu janë gjërat’’

‘’E kaluara mbante vetëm këtë mençuri: ajo dashuri ishte një gabim dëmtues dhe bashkëpunëtorja e saj, shpresa, një iluzion i pabesë’’. /KultPlus.com

Afghan-born US novelist Khaled Hosseini. | AFP

Të fundit

Të ngjajshme