Krahët e nënës janë më ngushëllues se të çdokujt tjetër

9 Janar, 2019 - 8:30 pm

Disa fraza të bukura për nënën.

Jeta filloi me zgjimin dhe dashurinë për fytyrën e nënës sime. (George Eliot)

Gjëja e bukur e një nëne është dhembshuria e saj, sa jep ajo, qoftë për fëmijët e saj, për nipat e mbesat apo për botën. Ajo ka një shkëndijë. (Kate Hudson)

Dashuria e nënës është lumturi, është paqe. Nuk ka nevojë të merret, nuk ka nevojë të meritohet. Ajo është aty si një bekim. Dhe kur nuk është, duket sikur e gjithë bukuria të ketë dalë nga jeta. (Erich Fromm)

Nëna është ajo histeria që shpërthen zemrën e lumturisë. (Oscar Wilde)

Një nënë është shoqja më e vërtetë që kemi, kur gjykimet e rënda dhe të papritura bien mbi ne; kur fatkeqësia zë vendin e begatisë; kur miqtë na braktisin; kur problemet shtohen rreth nesh, ajo ende do të kapet tek ne dhe do të përpiqet me urdhëresat e saj të sjellshme dhe këshillat për të shpërndarë retë e errësirës dhe për të kthyer paqen në zemrat tona. (Washington Irving)

Krahët e nënës janë më ngushëlluese se të çdokujt tjetër. (Princesha Diana)

Sepse unë e di se në majat e qiejve / engjëj, duke i pëshpëritur njëri-tjetrit / thonë se nuk mund të gjejnë, mes fjalëve të tyre të djegura të dashurisë / asgjë që të shprehë përkushtim, sa ai i Nënës. (Edgar Allan Poe)

Asnjë gjë nuk është e sigurt në këtë botë kënetë që ne jetojmë. Por ama, dashuria e një nëne është. (James Joyce)

Nëna: çdo dashuri fillon dhe përfundon aty. (Robert Browning)

Po të isha varur në kodrën më të lartë / nëna ime, nënë, o nëna ime / Unë e di që dashuria jote do të më ndiqte përsëri / nëna ime, nënë, o nëna ime! (Rudyard Kipling)./bota.al/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme