Kujtohuni të shihni lart drejt yjeve, jo poshtë drejt këmbëve…

14 Mars, 2018 - 10:07 pm

Stephen Hawking

Kujtohuni të shihni lart drejt yjeve, jo poshtë drejt këmbëve. Përpiquni t’i jepni kuptim asaj që shihni dhe habituni çfarë e bën universin të ekzistojë. Bëhuni kuriozë. Dhe sado e pashpresë mund t’ju duket jeta, gjithmonë ka diçka që mund ta kryeni dhe të mjeshtëroheni. Rëndësi ka të mos dorëzoheni.
Gjithashtu me rëndësi është ta shmangni zemërimin, pavarësisht sa e vështirë mund t’ju duket jeta, pasi do të humbni krejt shpresat nëse nuk mund të qeshni me veten dhe jetën në përgjithësi.
Unë e shoh trurin si një kompjuter që ndalon së funksionuari kur përbërësit e tij defektohen. Nuk ka parajsë apo jetë të përtejme për kompjutera që s’punojnë; kjo është një histori përrallash për njerëzit që kanë frikë nga errësira.

Të fundit

Të ngjajshme