“Kur është për të zgjedhur një burrë, e zgjidhni letë”

3 Shtator, 2019 - 10:00 am

“Komedi të Zgjedhura” është njëri nga librat më të famshëm të Molierit, autorit të famshëm francez, i cili radhitet si njëri ndër autorët më të mirë të kohës së tij, sidomos në komedi, shkruan KultPlus.com

Këtu keni një pjesë që KultPlus e ka shkëputur, ku njëri nga personazhet gjatë dialogut jep këshilla me një gjuhë të pasur sesi të shmanget një “ burrë i keq”.

“Atje…. Nuk më përket.
Kur është për të zgjedhur një burrë, e zgjidhni letë.
Një tjetër është ai që kam gati për ju
Dhe, sa i përket zotnisë, m’falni t’jau them këtu:
Sikur shkaktare vdekje të bë bëhet sëmundja e tij,
Edhe sikur t’ju vij në shtëpi, të mos e qasni
Dhe derën, ndershmërisht, turinjëve t’ia përplasni
Dhe po t’trokasë, me gur i sillni, e qëlloni,
Që sipër nga dritarja, shpejtazi ta dëboni.
A merrni vesh, Anjezë? Fshehur duke ju parë,
Se si do të veproni, do jem vet dëshmitar”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme