“Kush të lëvdon ballafaqas, të kafshon pas shpine”

5 Maj, 2020 - 11:45 am

Giulio Cesare Croce (1550-1609) ishte një shkrimtar italian, aktor dhe producent. Djali i një kovaçi dhe vetë një farkëtar, pas vdekjes së babait të tij, xhaxhai i tij ja vazhdoi edukimin kulturor. Ai u largua gradualisht nga biznesi familjar për të ndjekur pasionin e tij.

Ai kishte pak trajnime zyrtare ose mësues dhe prandaj mund të konsiderohet një nga autorët më të suksesshëm të vetë-mësuar në letërsinë italiane. Për shkak të zgjedhjeve të tij, ai kurrë nuk ishte plotësisht pjesë e grupeve letrare të kohës së tij.

Në fakt, ai ishte kryesisht një tregimtar tregues dhe me shumë mundësi shkruante për kënaqësinë e tij personale.

Giulio Cesare Croce (1550-1609) ishte një shkrimtar italian, aktor dhe producent.

KultPlus ju sjell disa nga thëniet e njohura të Giulio Cesare Crose:

“Kush të lëvdon ballafaqas, të kafshon pas shpine.”

“Kush dëshiron të ndjekë virtytet duhet të dëbojë veset.”

“Kush mban verë të mirë në shtëpi, ka gjithnjë bocëra tek dera.”

“Ai që nuk mban dot lëkurën e vet është një dele e gjorë.”

“Gënjehet vetëm ai që beson.” / KultPlus.com

Të ngjajshme