Lansohet fjalori Japonisht – Shqip

20 Mars, 2019 - 10:30 pm

Asociacioni i Miqësisë Kosovaro-Japoneze, ka bërë promovimin e fjalorit Japonisht -Shqip. Fjalori shihet si një ndër mjetet më të fuqishëm në botë për të bashkuar popujt. Lansimi i tij është bërë në ambientet e “The Cambridge School”.

Luljeta Arifi, drejtore ekzekutive e këtij Asociacioni, theksoi se “edhe pse gjeografikisht jemi të largët me Japoninë, mësimi i gjuhës japoneze është një mundësi e shkëlqyer për të intensifikuar bashkëpunimin në fushën e arsimit, inovacionit dhe biznesit”.

“Për ta lehtësuar ketë komunikim e për të na e sjelle me afër Japoninë nëpërmjet komunikimit në gjuhën japoneze, ka punuar dhe vepruar me shumë përkushtim e dashuri, autorja e fjalorit Japonisht – Shqip, Reko Dida”, ka thënë ajo.

“Në këtë kontekst ajo ftoi që ta shohin perspektivën e të mësuarit të kësaj gjuhe, sepse siç thotë një shprehje e urte popullore, ‘të mësuarit e një gjuhe të huaj është si të ishe një person tjetër’”, thuhet në njoftimin për media të këtij Asocioacioni.

Aty është paralajmëruar se në një të ardhme të afërt Asociacioni i Miqësisë Kosovaro-Japoneze do t’u mundësojë qytetareve të Kosovës të mësojnë gjuhën dhe kulturën japoneze.

“Në ketë aktivitet u nda përvoja prej perspektivës së studimeve të doktoraturës në Japoni nga Prof. Dr. Anjeza Alaj. Për këtë aktivitet u dhanë mesazhe përkrahëse nga Zyra Ndërlidhëse Japoneze në Kosove z. Mark Radoniqi dhe nga ambasadori Leon Malazogu i Ambasadës së Kosovës në Japoni”, thuhet më tej në njoftim./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme