Librat që New York Times rekomandon për këtë javë

16 Mars, 2019 - 11:00 am

Këtë javë New York Times ka rekomanduar disa libra për burrat që kaluan dekada të burgosur gabimisht në burg para se të liroheshin, gjithashtu libra që trajtojnë problemin e ngrohjes globale.

I vetmuar:  I pathyer nga katër dekada në burgim vetmitar. Historia ime e transformimit dhe shpresës, nga Albert Woodfox me Leslie George

Për një krim që ai nuk ka kryer, Albert Woodfox kaloi më shumë se katër dekada në izolim në Angola, burgun famëkeq të sigurisë maksimale në Luiziana.

“I vetmuar” është historia se si mbijetoi. Është një kujtim jashtëzakonisht i fuqishëm, shkruan kritiku ynë Dëight Garner.

“Në qoftë se fundi i këtij libri nuk do të të lërë me lot që grumbullohen në stomak, ti je një person më i fortë se unë. Më e qëndrueshme është bindja e Woodfox se sistemi amerikan i drejtësisë ka nevojë të madhe për reforma “- ka shtuar ai.

Toka e pandërprerë: Jeta pas ngrohjes, nga David Wallace

Dy vjet më parë, David Wallace-Wells, një zëvendës redaktor i revistës së Nju Jorkut, shkroi një artikull për revistën mbi ndryshimet klimatike që shkuan viral.

Ky libër, një zgjerim i këtij artikulli, përshkruan në detaje të përpiktë dhe të tmerrshme të ardhmen e mundshme që i pret planetit, nëse duhet të vazhdojmë të shtojmë karboni në atmosferë dhe nuk arrin të arrestojmë ngrohjen globale.

Një verë në Amerikë: Dashuria dhe vdekja në Çikago, nga Alex Kotlowitz 

Tregimi i hollësishëm i Kotlowitz për brutalitetin e pamatur në lagjet më të varfra të Çikagos analizon dëmin që rrjedh nga ekspozimi ndaj dhunës.

Ai interviston një shumëllojshmëri të  karaktereve, duke përfshirë njerëzit e zakonshëm, jetët e të cilëve janë copëtuar nga plumba dhe armë.

Kotlowitz synon të tregojë tregime të paharrueshme rreth jetës së vdekshme të vrasjeve, se si depërton në mendjet, trupat dhe komunitetet e atyre që prek.

Fëmijë i mirë, Qytet i keq: Një histori gare dhe bindjeje të gabuar në Amerikënga Kyle Swenson

Raportimi i Swenson për The Cleveland Scene, një gazetë javore alternative, çoi në heqjen e tre burrave që shërbyen dhjetëvjeçarë në burg pasi u dënuan gabimisht për vrasje në vitet 1970.

Këtu ai zgjeron atë llogari për të marrë në rrethanat më të mëdha pas arrestimit të tyre.

“Është historia e një padrejtësie të rëndë, korrigjimi i gjatë i vonuar jep një goditje të fuqishme emocionale kur të arrijë më në fund”, shkruan Alec MacGillis në shqyrtimin e tij.

“Më gjerësisht, është një tregim për neglizhencën, për të gjitha mënyrat në të cilat banorët e qyteteve të tilla si Cleveland janë lënë të braktisur nga qeveria dhe shoqëria në përgjithësi.

Daisy Jones & të gjashtitnga Taylor Jenkins Reid

 Ky roman elegant dhe shtytës, i paraqitur në formën e një historie gojore, shqyrton ngjitjen e një grupi muzikor (fiktiv) të muzikës, 1970-të.

Është e lehtë të biesh nën magjinë muzikore të këtyre zërave, të cilat lëvizin rrjedhshëm nga folësi në folës, ndërsa personazhet e dorëzojnë mikrofonin.

Reid ka një vëmendje të madhe, si për mënyrën se si njerëzit flasin në intervista dhe për muzikën që përshkruajnë “./Insajderi.com/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme