“Lufta është e kotë dhe e marrë, prova më mizore e idiotësisë së rracës njerëzore”

1 Mars, 2022 - 9:00 pm

Oriana Fallaci, ishte një gazetare italiane. Një partizane gjatë Luftës së Dytë Botërore ku ajo pati një karrierë të gjatë dhe të suksesshme gazetareske. Fallaci u bë e famshme në mbarë botën për mbulimin e saj të luftës dhe revolucionit, dhe intervistat e saj me shumë liderë botërorë gjatë viteve 1960, 1970 dhe 1980, shkruan KultPlus.

Këtu KultPlus ka përzgjedhur një nga thëniet e saj më të njohura:

“Unë jam këtu për të dëshmuar diçka tek e cila besoj: se lufta është e kotë dhe e marrë, prova më mizore e idiotësisë së racës njerëzore”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme