“Lumturia është vepër arti, trajtoje me kujdes”

24 Janar, 2020 - 9:30 pm

Thënie nga Edith Wharton

Sonte po sjellim disa thënie të njohura nga shkrimtarja amerikane Edith Wharton:

“Lumturia është vepër arti. Trajtoje me kujdes.”

“Mund të mbetemi gjallë vetëm nëse nuk kemi frikë nga ndryshimi, nga kureshtja e pangopur intelektuale ndaj gjërave të ëmdha, si dhe nga lumturia ndaj gjërave të vogla.”

“Ruhu nga monotonia. Ajo është nëna e mëkateve më të rënda”.

“Ka dy mënyra për të përhapur dritën: të jesh qiri ose pasqyrë.”

“Asgjë nuk e shastis më shumë një burrë se sa procesi mendor i një gruaje, e cila i motivon emocionet e saj.” /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme