“Mbi gjithë nevojat, varfëria është ajo që na mëson më tepër”

10 Qershor, 2019 - 9:30 pm

Disa thënie të veçanta nga Zhyl Vern

“Duket si diçka e zgjuar të marrësh parasysh çdo gjë të keqe nga fillimi dhe të lësh çdo gjë të mirë të vijë si një surprizë”.

“Vetmia, izolimi janë gjëra të dhimbshme dhe shkojnë përtej asaj që një njeri mund të përballojë”.

“Me lirinë, librat, lulet dhe hënën, kush nuk do të ishte i lumtur?”

“Liria është diçka, për të cilën ia vlen të paguash që ta kesh”.

“Nuk ka pengesa të pamundura. Ka thjesht vullnete të forta dhe të dobëta”.

“Gjithçka që duket e pamundur, është duke pritur që të arrihet”.

“Shkenca është e përbërë edhe nga gabime, të cilat janë të vlefshme të bëhen, sepse ato të çojnë hap pas hapi drejt së vërtetës”.

“Deti është gjithçka…”

“Në Tokë nuk ka parajsë, por ka copëza të saj”.

“Mbi gjithë nevojat, varfëria është ajo që na mëson më tepër”.

/ bota.al

Të fundit

Të ngjajshme