‘Mënyr’ e ‘falënderit’, gabimet e tmerrshme gjuhësore të Gjimnazit në Malishevë

12 Shtator, 2018 - 9:46 am

Nuk është e rrallë të shohësh gabime drejtshkrimore nga institucione shkollore në Kosovë, dhe nga njoftimet apo komunikatat e tyre zyrtare.

Megjithatë, është e dhimbshme. Një njoftim i para pak ditëve nga Gjimnazi ‘Hamdi Berisha’ në Malishevë, lë shumë për të dëshiruar.

“Të dashur nxënës të nderuar prindër ju njoftojmë se,për shkak të punimeve që jan duke u bër në shkollën tonë në mënyr që të krijohet një ambient dhe hapsir më e mirë, mësimi nuk do të filloj deri më datën 17 shtator.
Falënderit për mirkuptim!”

Kështu shënon njoftimi në atë që quhet Profili Zyrtar i këtij institucioni arsimor në Malishevë. Gabimet nisin me shenjat e pikësimit e deri te ‘jan’, ‘bër’, ‘mënyr’ e ‘hapsir’, shtuar këtu edhe ngatërrimin e vetave të gjuhës shqipe.

Komentuesit kanë qenë të shpejtë duke reaguar mbi këtë postim në rrjetin social Facebook dhe duke përmirësuar gabimet e personit që e ka shkruar postimin. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme