“Mënyra më e mirë e mbajtjes së fjalës është mos premtimi”

17 Qershor, 2020 - 3:15 pm

Thëniet më të mira kanadeze.

Zogu që shumë këndon, nuk di të bëjë çerdhe.

Kanadezët kalojnë gjysmën e kohës duke u shpjeguar amerikanëve se nuk janë britanikë dhe gjysmën tjetër këtyre të fundit se nuk janë amerikanë.

Arritja të hipë në kokë dhe i bën keq stomakut.

Kur krimineli heshtën dhe nuk vepron është duke vajosur armën.

Në botë ka shumë të këqinj, por s’ka armik më të keq se miku i keq.

E ardhmja është një fëmijë në prehrin e nënës.

Majmuni dhe pse i plakur i ngjitet pemëve bukur.

Kush bën pyetje pa u skuqur do të turpërohet.

Martesa 20 vjeçare ngutje për t’u mburrur, shumë vonë për t’u ankuar.

Mënyra më e mirë e mbajtjes së fjalës është mos premtimi.

Mund të ruhesh nga zjarri, por jo nga njeriu i lig.

Në Francë, çdo grua e mirë dhe e bukur është mbretëreshë – sovrane.

Të dëgjosh të keqin, është fillimi i të këqijave dhe krimit.

Duke e kaluar gomarin dorë më dorë më në fund humbet.

Në rast tufani, futu në çfarëdo porti apo gjiu.

Derisa gjarprit s’ia ke shtypur kokën, në çdo kohë mund të të kafshojë.

Mos e beso lëvdatën e armikut.

Po ta humbasësh mikun e dashur, do ta kujtosh shtatë vjet, po ta braktisësh atdheun, do ta kujtosh deri në vdekje.

Atje ku është dashuria e sinqertë, atje është lumturia e vërtetë.

Pa ushqim s’ka bisedë.

Si del fjala, kalëron erën.

Atë gjë që nuk ta mëson dot nëna, ta mëson bota.

Mos i beso një hiene trupin e një antilope.

Po u gremis shtylla e shtëpisë, gremiset shtëpia e tërë. / KultPlus.com

Të ngjajshme