Mësuesja e cila u torturua deri në vdekje nga regjimi i Enver Hoxhës (FOTO)

1 Gusht, 2017 - 3:17 pm

Marie Tuci ishte ndër vajzat e pakta shqiptare, e cila guxoi ti dilte kundër regjimit të Enver Hoxhës.

Ajo ishte një vajzë e re nga Mirdita, e cila sfidoi diktaturën por ajo i ç’ka ndodhi është një tmerr i vërtetë. Ajo lindi më 12 mars 1928, në fshatin Ndërfushaz Mirditë.

Më pas u shkollua në shkollën e mesme të motrave Stigmatine në Shkodër. Më pas ajo zgjodhi rrugën fetare. Në vitin 1946, abati Frano Gjini e dërgoi mësuese në shkollën e Mirditës. Marie Tuçi u arrestua pas reprezaljeve që u bënë në Mirditë nga qeveria komuniste, me rastin e vrasjes së Bardhok Bibës, sekretar i Partisë Komuniste në Mirditë. Torturat që ajo kaloi u bënë të ditura vetëm pas përmbysjes së regjimit.

E torturuan deri në deri në vdekje, xhelatët e zhveshën dhe e futën në një thes bashkë me një mace e egër. Ata e godisnin macen e egër me gjëra të forta duke e egërsuar më shumë. Ajo vdiq e masakruar nga torturat në spitalin e Shkodrës më 20 shtator të vitit 1950./ KultPlus.com

Të ngjajshme