займ на карту онлайн потребительский кредит

Ministria e Arsimit të Shqipërisë lanson iniciativën “E premtja e leximit”

24 Janar, 2021 - 6:21 pm

Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sportit të Shqipërisë ka iniciuar nismën më të re në ditën ndërkombëtare të arsimit, shkruan KultPlus.

Nëpërmjet lansimit të nismës “E premtja e leximit” nëpër shkolla, do të mundësohet krijimi i shprehisë së leximit, promovimi i autorëve vendas dhe shkrimeve të vet nxënësve dhe promovimi i letërsisë.

“Çdo të premte, leximi i poezive, prozave apo eseve nga nxënësit dhe për nxënësit, krijuar nga ata vetë apo autorë të njohur shqiptarë, do të jetë mbi të gjitha sensibilizim për zhvillimin e mëtejshëm të leximit”, tha ministrjaKushi.

Përgjatë aktivitetit, ministrja e arsimit, Evis Kushi sjelli edhe interpretimin e poezisë “Tetor” nga Ismail Kadare.

“Me leximin modest të poezisë “Tetor” të shkrimtarit tonë të madh Ismail Kadare, gjatë aktivitetit kushtuar Ditës Kombëtare të Rinisë në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit, kam dëshirë të lançoj nismën më të fundit të Ministrisë së Arsimit, Rinisë dhe Sportit për nxënësit në shkollat tona “E Premtja e Leximit”, theksoi Evis Kushi.

Ministrja shtoi se kjo nismë do të shërbejë edhe si një formë e thjeshtë për t’i kushtuar rëndësi më të madhe identitetit tonë dhe për të vlerësuar, ruajtur, përparuar dhe kultivuar gjuhën tonë të bukur dhe të ëmbël shqipe. / KultPlus.com

Të ngjajshme