“Miq të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje të pastër, kjo është jeta ideale”

30 Nëntor, 2022 - 10:30 pm

Thënie të vlefshme nga Mark Twain

Për të pasur sukses në jetë nevojiten dy gjëra: injoranca dhe besimi në veten.

Shko në Parajsë për klimën, në Ferr për shoqërinë.

Mos ec vërdallë dhe të thuash se bota të ka borxh një jetë. Bota nuk të ka borxh asgjë. Ishte më parë këtu.

Pleqëria është çështje e mendjes mbi materien. Nëse nuk ja vë mendjen nuk është me rëndësi.

Sekreti i të ecurit përpara është të fillosh.

I merr faktet së pari, pastaj mund t’i shformosh si të duash.

Nuk mund të varesh nga sytë kur imagjinata është jashtë përqendrimi.

Është më mirë të mbash gojën të mbyllur dhe t’i lësh njerëzit të mendojnë se je budalla dhe pastaj të e hapësh e të largosh të gjithë dyshimin.

Mirësia është gjuha të cilën të shurdhët mund të e dëgjojnë dhe të verbrit mund të e shohin.

Të frikuarit nga vdekja pason nga të frikuarit nga jeta. Njeriu i cili jeton në tërësi është i përgatitur të vdes në çdo kohë.

Kurdo që gjen veten në anën e shumicës, është koha për pushim dhe për reflektim.

Kurdo që gjen veten në anën e shumicës, është koha për reformim.

Shokët e mirë, librat e mirë dhe ndërgjegjja e fjetur: kjo është jeta ideale.

Mënyra më e mire të gëzosh veten është të tentosh të gëzosh ndonjë tjetër.

Mungesa e parasë është rruga e të gjitha të ligave.

Me sa duket nuk ka asgjë që nuk mund të ndodhë sot.

Nëse e thua të vërtetën nuk duhet të mbash asgjë në mend.

Miq të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje të pastër, kjo është jeta ideale / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme