“Mirënjohja është parametri i madhështisë njerëzore”

3 Gusht, 2020 - 11:53 am

Adolfo L’Arco ka lindur me 27 maj 1916 në Teano në fshatin Fontanelle. Në një moshë shumë të re u bë pjesë në Salesianet e Don Boskos dhe u përcaktua si prift në vitin 1945 në Romë. Ai u diplomua në filozofi në Universitetin e Napolit.

Për përgatitjen e tij teologjike dhe filozofike, si dhe për thellësinë e shkrimeve të tij, ai konsiderohet ndër teologët dhe filozofët kryesorë të Salesianëve të Don Boskos.

Për një kohë të gjatë ai ka punuar edhe si profesor i filozofisë në Institutet Salesian të Don Boskos. Pas një problemi të shfaqur në veshke ai u pranua në spitalin “San Leonardo” në Castellammare di Stabia dhe u kthye në Pacognano di Vico Equense pasi tejkaloi krizën. Vdiq me 25 korrik 2010.

 Një njeri me një shpirt të ndjeshëm dhe besim të pafund të krishterë, ai e kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij duke shkruar një interes për higjiografinë, teologjinë dhe filozofinë. Ai ishte një yll televiziv në rrjetin e parë kombëtar në 1973 me programin: Tempo dello Spirito. Ai la pas vetes një veprimtari letrare intensive dhe të gjerë.

KultPlus po ju sjell sot një ndër thëniet e tij më të njohura që lidhet me madhështinë e të qenit mirënjohës: “Mirënjohja është parametri i madhështisë njerëzore”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme