Pro-komunistja “L’Humanite” për Mit’hat Frashërin: U largua nga Londra në Nju Jork për të themeluar selinë shqiptare të kriminelëve të luftës

1 Mars, 2020 - 1:20 pm

Aurenc Bebja-“L’Humanité” ka botuar, të hënën e 12 shtatorit 1949, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me largimin e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit të shquar shqiptar, z. Mit’hat Frashëri, nga Londra në Nju Jork.

Nju Jorku : selia e kriminelëve shqiptarë të luftës

Presidenti i bandës së kriminelëve të luftës të quajtur “Komiteti i Shqipërisë së Lirë”, Mit’hat Frashëri, u largua dje nga Londra me anëtarët e tjerë të “komitetit” të tij, për të shkuar në Shtetet e Bashkuara, ku do të themelojë selinë e tij.

https://www.darsiani.com/la-gazette/pro-komunistja-l-humanite-per-mit-hat-frasherin-1949-u-largua-nga-londra-ne-nju-jork-per-te-themeluar-atje-seline-shqiptare-te-krimineleve-te-luftes// KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme