Ndahen çmimet e Festivalit Letrar ‘Tirana Gate 2020’

30 Tetor, 2020 - 6:38 pm

 U zhvillua edicioni i gjashtë i sesionit të dytë për krijuesit e rinj, “Tirana Gate 2020” ku u ndanë dhe çmimet për fituesit në prozë, poezi dhe ese.

Aktiviteti i zhvilluar sot u mundësua nga Ministria e Kulturës në Shqipëri, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Instituti i Librit dhe i Promocionit.

Ky festival tashme ka një traditë pasi zhvillohet në Shqipëri që nga viti 2015 dhe në te kanë marrë pjesë rreth 600 krijues të rinj ndër vite në prozë, poezi dhe ese. Pjesëmarrja në këtë festival ka qenë mjaftë e gjerë si nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi.

Ky festival pasi ka mbajtur seksionin e tij të parë në qershor ku arriti të organizojë edhe këtë seksion të dytë për krijues nga moshat 19 deri 35-vjeç me temë “Të jetosh në pandemi”.

Për fituesit e këtij edicioni u ndanë çmime dhe gjithashtu nga një antologji ku aty do jenë të përfshirë krijuesit më të mirë të këtij edicioni dhe fituesit më të mirë të festivaleve nga 2015 deri në 2020.

Juri e këtij festivali përbëhej nga shkrimtar, publicist, gazetarë  si Ana Kove, Ylljet Alicka, Arben Andoni etj.

Fituesit e këtij edicioni janë:

Poezi-Benjamin Krasniqi me “Dashuri në kohë Covid-i”

Prozë-Fatime Kalaja me “Të jetosh në pandemi”

Ese-Alban Tufa me “Dhuratë botës një vëllim me Tregime. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme