Ndryshohen 22 tekste shkollore, kanë gabime të ndryshme

27 Korrik, 2018 - 6:30 pm

Njëzet e dy teksteve shkollore të përdorura në arsimin fillor dhe dy tekstet e shkollave nga shkolla e mesme do të kenë korrigjime ose shtesa në përmbajtje, sipas gabimeve të treguara nga mësuesit deri tek Shërbimi Pedagogjik.

“Tani janë në proces përgatitja e disa teksteve të reja, si dhe programet e reja për përgatitjen e teksteve shkollore për ato lëndë. Këtu duhet të marrim parasysh se në arsim gjithmonë ka nevojë për ndryshime sipas drejtimeve, programet dhe tekste për të përmirësuar cilësinë.

Për shembull, për arsimin profesional këtë vit kemi pasur konkurs për rreth 30 libra të rinj. Ka edhe rreth 15 tekste të tjera në procedurë, shumica e tyre për lëndët e gjuhëve të huaja në arsimin fillor dhe të mesëm”, thonë nga Ministria e Arsimit.

Për vite me radhë, tekstet mësimore me gabime po hiqen. Në një pjesë të tyre ka dhe lëshime teknike, përkthime joadekuate, të dhëna të pasakta në lidhje me historinë e etnive, por edhe mospërputhje gjeografike./KultPlus.com

Të ngjajshme