Në Fakultetin e Histori-Filologjisë u mbajt leksion mbi librin “Kadare dhe muzika” e Vasil Toles

25 Tetor, 2019 - 2:29 pm

Në Fakultetin e Histori-Filologjisë u mbajt sot një leksion mbi librin “Kadare dhe muzika”, me autor akademikun Vasil Tole.

Pas fjalimit hapës dhe të mirëseardhjes nga Lili Sula, përgjegjëse e departamentit të letërsisë, fjalën e mori akademiku Shaban Sinani, i cili është dhe autor i hyrjes dhe recensues i këtij punimi.

Sinani u shpreh se analiza tekstuale në vetvete nuk mjafton; por studimi ndërdisiplinar është i rëndësishëm dhe çdo lexim i jashtëm veçse pasuron vlerat e pazbuluara nga këndvështrime të ngushta.

Akademiku Vasil Tole, autor i librit, foli më në detaje mbi librin e tij dhe procesin e punës së shkrimit të kësaj vepre.

Ai u shpreh se te Kadareja shfaqen natyrshëm elementë muzikore, që nga titujt e veprave e gjer në nivel fjale brenda librave të tij.

Ai mund të radhitet ndër krijuesit e mëdhenj, që në kohë të hershme nuk ishin të kufizuar vetëm tek një formë arti, por e shpalosnin krijimtarinë e tyre në disa forma, si fjala, muzika apo vallja, ashtu si rapsodët.

Leksioni nxiti interes të madh dhe u ndoq nga studentë të departamentit të letërsisë me pyetje dhe diskutime mbi veprën. / atsh/ KultPlus.com


Të fundit

Të ngjajshme