“Në kushte paqeje, njeriu i luftës vërsulet kundër vetvetes”

20 Gusht, 2018 - 8:42 pm

Friedrich Nietzsche ishte një nga filozofët më të shquar gjermanë të shekullit të 19-të. Ai ka qenë një kritik i ashpër i Krishtërimit (dhe i fesë në përgjithësi), i idealizmit gjerman, i Feminizmit dhe i modernizmit në përgjithësi.

Ai konsiderohet si një mjeshtër i vërtetë i aforizmave filozofike të krijuara në formë eksperimentale. Për këtë arsye, ai është urryer, adhuruar, keq-interpretuar dhe ndoshta mbetet edhe sot e kësaj dite filozofi më i vështirë për t’u kuptuar.

KultPlus ju sjellë sot një nga thënie të tij:

“Në kushte paqeje, njeriu i luftës vërsulet kundër vetvetes.”

Të ngjajshme