‘Ne nuk kemi të gjithë talent të barabartë, por ne të gjithë duhet të kemi mundësi të barabarta për të zhvilluar talentin tonë’

6 Qershor, 2023 - 6:37 pm

John Firtzgerald Kennedy ka lindur më 29 maj 1917. I njohur mire si Jack ose me inicialet JFK ishte politikan amerikan dhe Presidenti i 35-të i Shteteve te Bashkuar të Amerikës ka shërbyer edhe si komandantë në Ushtrinë Amerikane në Forcat Detare të Amerikës ne flotën detare dhe si komandant i anijes luftarake PT-190 dhe më vonë në atë PT-59 në Paqësorin e Jugut në Luftën e Dytë Botërore.

KultPlus ju sjell disa nga thëniet e tij:

– Detyra jonë nuk është të rregullojmë duke fajësuar të kaluarën, por të rregullojme kursin e së ardhmes.

– Ne jemi për lirinë. Ky është dënimi qe i kemi vënë vetes dhe i vetmi zotim para të tjereve.

– E gjithë kjo nuk do mbaroj në 100 ditët e para. As në 1000 ditë, as gjatë kësaj administrate, as ndoshta në jetë të tjerëve. Por le ta fillojmë një herë.

– Fali armiqtë e tu, por kurrë mos harro emrat e tyre.

– Nje vend që ka frikë të lejoj njerëzit e tij të gjykojnë hapur për të vërtetën dhe fallsitetin, ai vend ka frikë nga populli vet.

– Ne nuk kemi të gjithë talent të barabartë, por ne të gjithë duhet të kemi mundësi të barabarta për të zhvilluar talentin tonë.

– Armiku i madh i së vërtetës nuk është shpesh gënjeshtra, shpifja apo pandershmëria, por miti. Besimi në mite krijon opinion komod, por jo sfide mendimi.

– Ata që shikojnë vetëm të kaluarën apo vetëm të tashmen, sigurisht që do humbin të ardhmen.

– Vetëm ata që guxojnë të dështojnë rënde, mund të arrijnë synime të mëdha.

– Injoranca e një votuesi në demokraci dëmton sigurinë e te gjithëve.

– Mos pyet cfarë vendi yt do bëj per ty, por cfarë ti do besh për vendin tënd.

– Liria pa dijen është gjithmonë në rrezik; dija pa lirinë është gjithmonë e kotë.

– Pa mbyllur sytë para diferencave tona, le të perqendrohemi tek interesi yne i përbashket dhe mënyrat për ti zgjidhur këto diferenca.

– Njeriu duhet të bëjë cfarë duhet bërë, pavaresisht pasojave personale, pengesave, rreziqeve dhe presioneve. Pikerisht kjo perben bazen e moralit njerezor.

– Asnjeherë mos negocio pa frike, por kurrë mos u tremb nga negociatat./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme