Në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit zhvillohet një bisedë mes Monika Stafës dhe Anastas Angjelit

23 Prill, 2024 - 1:24 pm

Në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit zhvilloi një bisedë me Akademik, Profesor Doktor Anastas Angjeli dhe gazetaren Monika Stafa.

Në audiencë ishin akademikë të ndryshëm, profesorë dhe studentë. Debati që gjeneron ide është vetëm në të mirë të librit dhe shoqërisë në përgjithësi.

Zhvillimet ekonomike të Shqipërisë të 30 viteve të fundit, Akademik, Anastas Angjeli i ka përmbledhur në 8 botime seicili voluminoz me mbi 500-600 faqe në kolanën “Ditari i tranzicionit”.

Kolana na sjell në kujtesë në mënyrë integrale historinë e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë të pas viteve 90-të. Në botimet e tij, Akademik Angjeli ka pasqyruar një begati diturish, në lidhje me reformat, zhvillimin ekonomik dhe social të Shqipërisë.

Kjo kolanë, si përmbledhje e ngjareve ekonomike në Shqipëri, për 30 vjet, vjen pak muaj pasi profesori mori çmimin “Eqerem Çabej”, çmimi më i rëndësishëm shkencor që akordohet nga Akademia e Shkencave.

Akademik Angjeli është së pari intelektual i çmuar, ekonomist i përmasave evropiane, anëtar i ASHSH, anëtar i akademisë europiane të Shkencave, Doctor Honoris Causa në disa Universitete botërore, themelues dhe President i Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë./tema/KultPlus.com

Të ngjajshme