“Nëse e thoni një gënjeshtër mjaftueshëm të madhe dhe e përsërisni atë vazhdimisht, ajo do të besohet”

8 Tetor, 2019 - 8:00 pm

“Nëse e thoni një gënjeshtër mjaftueshëm të madhe dhe e përsërisni atë vazhdimisht, ajo do të besohet.”

“Mos e krahasoni veten me të tjerët. Nëse e bëni atë, jeni duke e fyer veten.”

“Nëse dëshironi të shkëlqeni si dielli, ju fillimisht duhet të digjni si ai.”

“Me fitoren mund të merret secili, por humbjen mund ta përballojë vetëm i forti.”

“Kur diplomacia përfundon, lufta fillon.”

“Emocionet i përdori për shumicën, ndërsa aryen e rezervoj vetëm për disa.”

“Përceptimi i masave është i limituar, inteligjenca e saj është e vogël, por fuqia e saj për të harruar është enorme. Si pasojë e këtyre fakteve, e gjithë propaganda efektive duhet të limitohet në shumë pak pika dhe të kumbojë mbi sllogane derisa anëtari i fundit i publikut ta kuptojë se çfarë dëshiron ti që ai të kuptojë nga sllogani yt.”

“Për ta pushtuar një komb, fillimisht ç’armatosi qytetarët e tij.”

“Forca më e madhe e shtetit totalitar është se ai i detyron ta imitojnë ata të cilët i frikësohen atij.”

“Ai që do të jetojë duhet të luftojë. Ai që nuk dëshiron të luftojë, në një botë ku lufta është ligj i jetës, nuk ka të drejtë të jetojë.”

“Njeriu i fortë është fuqimisht vetëm.”

“Përmes aplikimit të mençur dhe të vazhdueshëm të propagandës, njerëzit mund t’i bësh që parajsën ta shohin si ferr, dhe gjithashtu edhe anasjelltas, që llojin më të mjerë të jetës ta shohin si parajsë.”

“Jeta nuk e fal dobësinë.”

– Këto shprehje janë marrë nga libri i Adolf Hitlerit “Lufta ime” dhe gjithashtu edhe nga letrat dhe shënimet e tij që janë publikuar më vonë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme