“Një buzëqeshje nuk kushton asgjë, por dhuron shumë”

30 Nëntor, 2019 - 2:25 pm

Thënie nga Dale Carnegie

Dale Carnegie ka qenë shkrimtar, gazetar, psikolog, edukator. Ai ka besuar se nuk ekzistojnë njerëz të këqij në botë, por vetëm se ekzistojnë rrethana të pakënaqshme të cilat mund të mposhten pa ia prishur dikujt tjetër jetën apo pa ia marrë shpirtin.

Këto janë gjërat që ai më së shumti i ka theksuar në librat dhe ligjëratat e tij.

– Çdo njeri është budalla për të paktën pesë minuta çdo ditë. Mençuria është të mos e kaloni këtë limit kohor.

– Një buzëqeshje nuk kushton asgjë, por dhuron shumë.

– Kur jeta të jep limonë, bëje një limonadë.

-Qëndroni të zënë. Ky është lloji më i lirë i ilaçeve që ekziston në tokë – dhe një nga më të mirët.

– Çdo ditë është jetë e re për një njeri të mençur.

– Mos u frikësoni nga armiqtë që ju sulmojnë. Frikësohuni nga miqtë që ju lavdërojnë.

– Frika nuk ekziston askund tjetër përveç se në mendje.

– Dëshira e fortë për të mësuar diçka është 50 për qind e suksesit.

– Shtiruni sikurse jeni të lumtur dhe kjo do t’ju bëjë të lumtur. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme