Një letër dashurie nga Viktor Hugo për Adele Foucher

8 Prill, 2018 - 4:15 pm

Viktor Hugo cilësohet si një nga shkrimtarët më gjenial të kohës së tij si dhe një si dhe figurë dominuese në letërsinë franceze të shekullit XIX, shkruan KultPlus.

Lexuesit e tij kanë lexuar shumë nga veprat e tij që trajtojnë çështje të ndryshme ndërsa KultPlus sot ju sjellë një letër më personale të tij, një letër dashurie që ia kishte shkruar gruas së tij, Adele Foucher në vitin 1821.

E dashur!
Kur dy shpirtra të cilët kanë kërkuar njëri-tjetrin për aq kohë për t’u ri gjetur në më fund…, një bashkim i furishëm dhe i pastër si vetë ato… fillon në tokë dhe vazhdon përjetë në parajsë. Ky bashkim është dashuri, dashuri e vërtetë…, një besim i cili hyjnizon të dashuruarin, një bashkim jeta e të cilit rrjedh nga përkushtimi dhe pasioni dhe për të cilin edhe sakrificat më të mëdha janë kënaqësi të ëmbla. Kjo është dashuria që ti më bën të ndiej… Shpirti yt është krijuar për të dashuruar me pastërtinë dhe pasionin e engjëjve.
I yti përgjithmonë
V.H

XIR188704 Adele Foucher (1803-68) 1839 (oil on canvas) (b/w photo) by Boulanger, Louis (1806-67)
oil on canvas
116×90
Musee de la Ville de Paris, Maison de Victor Hugo, France
Giraudon
French, out of copyright

Të fundit

Të ngjajshme