“Një mijë në qëndrofshin, do të qëndroj dhe vetë”

11 Janar, 2021 - 3:55 pm

Shkrimtari i njohur francez Viktor Hygo vazhdon të mbetet ndër shkrimtarët më me rëndësi në letërsinë botërore, madje ka shumë prej kritikëve e studiueseve të letërsisë që e konsiderojnë edhe si ‘Babai i romantizmit’, shkruan KultPlus.

Sot KultPlus ju sjellë nga shprehjet e tij më të famshme.

“Një mijë në qëndrofshin, do të qëndroj dhe vetë,

Po dhe njëqind në mbetshin, nuk tundem kurrsesi;

I dhjeti do të jem, po qe se mbeten dhjetë;

E në mbettë veç një, – unë do të jem ai!”/ KultPlus.com

Të ngjajshme