Nobelistja e letërsisë Annie Ernaux mund të lexohet edhe në gjuhën shqipe

6 Tetor, 2022 - 2:07 pm

Annie Ernaux është ndër shkrimtaret më të rëndësishme franceze të letërsisë bashkëkohore. Është nderuar me shumë çmime letrare, ndër të cilat “Marguerite Duras”, “Prix de la langue française” dhe “Premio Strega Europeo”, shkruan KultPlus.

Nga Shtëpia Botuese “Dudaj” janë botuar tre libra të kësaj shkrimtareje: “Kujtime vajze”, “Pasion i thjeshtë” dhe “Vendi i babait”.

Annie Ernaux ka lindur në Lilebonne në vitin 1940 dhe është një nga zërat me autoritet në skenën kulturore franceze. Librat e saj janë përkthyer dhe botuar në të gjithë botën

Një nga librat e përkthyer në shqip nga shkrimtarja Annie Ernaux është libri “Kujtime vajze” i cili është botuar nga Shtëpia Botuese “Dudaj”.

Romani “Kujtime vajze”, është një reflektim i fuqishëm mbi shkrimin dhe një epokë thelbësore ekzistence, i cili flet për kujtimet e një vajze të vitit 1958.

Në librat e saj ajo ka zbuluar një metodë të re dhe mundësinë që të jep autobiografia për ta shndërruar rrëfimin e jetës në një instrument kërkimi social, politik dhe ekzistencial./ KultPlus.com

Të ngjajshme