‘Nuk kemi mësuar të ecim në tokë si vëllezër e motra’

28 Mars, 2019 - 7:00 pm

Martin Luther King, Jr. ishte një amerikan klerik, aktivist dhe udhëheqës i shquar i Lëvizjes së të Drejtave Civile afrikano-amerikane.

Trashëgimia e tij kryesor ishte për të siguruar përparimin në të drejtat civile në Shtetet e Bashkuara, dhe ai është bërë një ikonë të drejtave të njeriut : King njihet si një martir nga dy kishave të krishtera.

KultPlus sot ju sjellë një thënie të tij.

Kemi mësuar të fluturojmë në ajër si zogj,
të notojmë deteve si peshq…
E prapë se prapë nuk kemi mësuar të ecim në tokë si vëllezër e motra.

Të ngjajshme