‘Nuk mund ta detyrosh dikë ta thojë të vërtetën, e aq më pak të të dashurojë’

29 Korrik, 2019 - 3:15 pm

Dhjetë thënie nga shkrimtari amerikan Philip Roth

1. Nuk mund ta detyrosh dikë ta thojë të vërtetën, e aq më pak të të dashurojë.

2. Njerëzit mendojnë se të biesh në dashuri, do të thotë të plotësohesh. Unë mendoj ndryshe. Unë mendoj se ne jemi të plotë parase të fillojmë. Dashuria të copëton. Je i plotë, dhe pastaj ndahesh në dysh.

3. Ai e ka marrë mësimin më të keq që jeta mund ta mësojë. Ka mësuar që jeta, si e tillë, nuk ka fare kuptim.

4. Asgjë nuk zgjat dhe poashtu asgjë nuk kalon, dhe asgjë nuk kalon vetëm pse asgjë nuk zgjat.

5. Rreziku i urrejtjes është se në momentin që fillon, ajo bëhet 100 herë më e madhe sesa në fillimet e saj. Kur fillon, nuk ndalesh më.

6. Nuk mund t’i shikosh njerëzit përmes ideologjisë. Ideologjia juaj shikon për juve.

7. Është e çuditshme sa shumë nuk dijmë. Edhe më e çuditshme është ajo cka pretendojmë se dijmë.

8. Të gjithë bëhemi pjesë e historisë, na pëlqeu ose jo.

9. Ti bëhu më i madh se ndjenjat e tua. Dhe unë nuk e kërkoj këtë nga ti, e kërkon jeta. Përndryshe ndjenjat do të shpërlajnë në detin e tyre dhe nuk do të shfaqesh kurrë më.

10. Sa shumë mbrapa duhet të shkojmë, për të kuptuar se ku fillojnë problemet? / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme