Nxënësit blejnë tekste, të cilat MASHT-i “i shpërndan” falas

5 Nëntor, 2018 - 11:30 am

Kanë kaluar 2 muaj që kur ka nisur viti i ri shkollor, por shumica e shkollave fillore dhe të mesme të ulëta ende vuajnë nga mungesa e teksteve shkollore, të cilat Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT) është zotuar t’i ndajë falas.

Gazeta ka mësuar se MASHT-i këtë vit i ka pasur në dispozicion 9 milionë euro për blerjen e teksteve shkollore. Kjo ministri nuk ka dhënë sqarime se çfarë ka ndodhur me këto mjete dhe përse në shkolla nuk kanë mbërritur një pjesë e madhe e librave, shkruan sot “Koha Ditore”.

Prindërit janë detyruar t’ua blejnë fëmijëve disa nga librat për të cilat një herë janë ndarë mjetet nga buxheti.

N. N. nga Prishtina ka treguar sesi i ka shpenzuar afro 30 euro për t’ia blerë vajzës së tij shtatë tekste të klasës së gjashtë, meqë sipas tij ato nuk i janë kanë dhënë në shkollë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme