Osho, rrëfimi mbi egon dhe parajsën

23 Janar, 2018 - 8:35 pm

“Ai tregimi i lashtë biblik është i tejmrekullueshëm: Adami dhe Eva janë të përzënë nga kopshti i Edenit sepse kanë ngrënë pemën e ndaluar – pemën nga trungu i diturisë. Kjo është një nga parabolat më të bukura në botë.
Përse pema nga trungu i diturisë ka qenë e ndaluar? Thjesht për atë se me diturinë vjen egoja. Posa ta dini se jeni, keni rënë. Ky është mëkati burimor.
Kurrkush Adamin dhe Evën s’i ka larguar nga parajsa. Po atë moment që janë bërë të vetëdijshëm për veten, për veçantitë e veta, kopshti parajsor është zhdukur. Për sy të tillë, sy të mbushur ego, parajsa nuk mund të ekzistojë.
Nuk është fare e saktë se ata janë përjashtuar nga parajsa – parajsa është këtu dhe tash. Aty është, skaj jush. Ajo parajsë ju përcjellë kudo që ju të shkoni, por ju nuk mund ta shihni. Po qe se egoja zhduket, Kopshti Parajsor përsëri bëhet i dukshëm. Përsëri jeni në të. Edeni është i zbuluar. Kurrë as që keni qenë jashtë tij.”

OSHO

Të fundit

Të ngjajshme