“Paratë nuk e ndryshojnë njeriun, ato vetëm e demaskojnë atë”

29 Tetor, 2019 - 8:30 pm

21 thënie nga Henry Ford

“Dështimi është vetëm mundësia që të fillosh edhe njëherë në mënyrë më të mençur.”

“Miku im më i mirë është ai i cili e nxjerr më të mirën nga unë.”

“I vetmi gabim i vërtetë është ai prej të cilit ne nuk mësojmë asgjë.”

“Jeta është një varg i përvojave, ku secila prej tyre na bënë më të mëdhenjë, edhe pse kjo është e vështirë për tu kuptuar. Sepse bota ishte ndërtuar për ta zhvilluar karakterin, prandaj ne duhet ta mësojm se pengesat dhe shqetësimet të cilat i durojmë, na ndihmojnë në marshimin tonë përpara.”

“Një biznes që nuk bënë asgjë tjetër përveç parasë, është një biznes i varfër.”

“Paratë nuk e ndryshojnë njeriun, ato vetëm e demaskojnë atë. Nëse një njeri për nga natyra është vetiak, arrogant ose lakmitar, paratë vetëm i shpërfaqin këto, kjo është e gjitha.”

“Nuk ke nevojë të mbash ndonjë pozitë për të qenë një lider.”

“A dëshironi ta dini shkaktarin e luftës? Është kapitalizmi, lakmia, uria e ndyrë për dollarë. Largojëni kapitalistin dhe do ta largoni edhe luftën nga toka.”

“Një idealist është personi që i ndihmon të tjerët të jenë prosperues.”

“Mos e gjej fajin, por gjeje zgjidhjen; secili mund të ankohet.”

“Nëse shpresoni se paraja është do ju ofrojë pavarësinë, ju kurrë nuk do ta keni atë. E vetmja siguri të cilën njeriu mund ta ketë në këtë botë është nje rezervë e dijes, përvojës edhe aftësive.”

“Nuk ka asnjë njeri të gjallë, që nuk është në gjendje të bëjë më shumë se sa mendon se mund të bëjë.”

“Kur gjithçka duket sikur po shkon kundër teje, kujtohu se aeroplani shkon gjithë kohës kundër erës, jo në të njëjtin drejtim me të”.

“Pengesat janë ato gjëra të shëmtuara që ju shihni kur i largoni sytë nga qëllimit juaj.”

“Secili që ndalon së mësuari, plaket; pavarësisht nëse është në të njëzetat apo në të tetëdhjetat. Secili që nuk ndalon së mësuari, mbetet i ri.”

“Vizioni pa zbatim është vetëm halucinacion.”

“Duke u avancuar në jetë mësojmë kufijtë e mundësive tona.”

“Para çdo gjëje, të qenit gati është fshehtësia e suksesit.”

“Të bashkuarit është fillimi; mbajtja së bashku është progres; të punuarit së bashku është sukses.”

“Nuk është punëdhënësi i cili paguan pagat. Punëdhënësi vetëm dorëzon paratë. Është konsumatori i cili i paguan pagat.”

“Të menduarit është puna më e rëndë, kjo është sigurisht arsyeja që shumë pakë angazhohen në të.” / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme