Profesorët e Harvardit sugjerojnë librin që secili student duhet të lexojë në vitin 2018

20 Dhjetor, 2017 - 1:10 pm

Profesorët e Universitetit të Harvardit vazhdimisht lexojnë dhe caktojnë tekste për studentët e tyre. Duke pasur parasysh këtë, Business Insider u kërkoi profesorëve të Harvardit të ndajnë librin e vetëm që mendojnë se çdo student duhet të lexojë në vitin 2018.

Profesorët përfshijnë laureatët e çmimit Nobel, shkencëtarët, ekonomistët dhe fituesit e Çmimit Pulitzer. Librat që ata zgjodhën ishin po aq të ndryshme sa edhe përvojat e tyre profesionale.

Lexoni propozimet e profesorëve të Harvardit se çfarë duhet lexuar vitin e ardhshëm.

Anna Karenina nga Leo Tolstoy, është propozimi i njërës nga profesoreshat e këtij Universitetit.

“Unë jam duke rilexuar Anna Karenina. Nuk ka roman më të mirë që unë di i cili tregon gratë se si janë injoruar, janë shtypur dhe kanë pak mbështetje ligjore, (dhe nuk e kam fjalën vetëm për Annën) – për ato nga elita, për gratë inteligjente, të arsimuara . Ata e mbajnë shoqërinë të bashkuar dhe sigurojnë shpëtimin edhe kur priftërinjtë marrin meritat, ka thënë Claudia Goldin, historiane e ekonomisë autore e “Women Working Longer: Increased Employment at Older Ages”. Ajo gjithashtu ka thënë se ky roman është relevant edhe sot si në ditën kur është shkruar.

Kurse Steven Pinker, Profesor i Psikologjisë në Universitetin e Harvardit, dhe autori i dhjetë librave ka propozuar librin “Internacionalistët” nga Oona Hathaway dhe Scott Shapiro. Ai tregon se ky libër është i pasur me dëshmi dhe paraqet një vizion gjithëpërfshirës të skenës ndërkombëtare, duke kapur shumë zhvillime në lajmet dhe kohët e fundit histori.

Stephen Greenblatt, profesor i anglishtes, fitues i çmimit Pulitzer dhe autor i “The Rise and Fall of Adam and Eve”, ka thënë që sugjeron librin e Bryan Stevenson “Just Mercy”.

“Teoria e Ndjenjave Morale” nga Adam Smith është libri që sugjeron ekonomisti Eric Maskin, fitues i çmimit Nobel në vitin 2007, dhe autor i “Theorem Arrow Impossibility”. Ai thotë se ky libër paraqet një pamje shumë më të pasur dhe të nuancuar të natyrës njerëzore krahasuar me pasardhësit e tjerë të famshëm./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme