Qendra Kulturore “Peja” organizoi akademi letrare në nderim të shkrimtarit Muhamed Kerveshit

13 Tetor, 2018 - 8:00 pm

Me organizim të përbashkët të Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës të cilën e përfaqëson Shyqeri Galica dhe Qendrës Kulturore “Peja, në sallën e kuvendit komunal në Pejë, sot u mbajt akademi letrare për të nderuar krijimtarinë dhe kontributin e Muhamed Kerveshi.

Me këtë rast u paraqiten me kumtesa e Besim Rexhaj dhe Abdyl Kadolli të cilët përmblodhën punën, krijimtarinë dhe kontributin e Kerveshit gjatë jetës së tij. Folësit paraqiten fakte, argumente dhe kujtime nga krijimtaria e Kerveshit në letërsi, përkthime dhe në shkencën e letërsisë në përgjithësi.

Me këtë rast, kryetari i Pejës z.Gazmend Muhaxheri i ndau Mirënjohje Komunale, Muhamed Kërveshit për të shprehur falënderime për kontributin e tij të çmuar ndër vite.

Profesori (tashmë në pension), mjeshtri i kitarës z.Luan Sapunxhiu dhe nxënësit e shkollës së muzikës “Halit Kasapolli” interpretuan pika artistike./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme