займ на карту онлайн потребительский кредит

Revista letrare irlandeze ‘The Galway Review’ e përkujton poetin Ragip Sylaj

16 Gusht, 2018 - 8:17 pm

Revista letrare irlandeze “The Galway Review” po e përkujton shkrimtarin Ragip Sylaj i cili ndërroi jetë para pak ditësh.

I botuar disa herë edhe në këtë revistë, Sylaj po përkujtohet kësisoj me poezitë dhe krijimet e tij artistike.

“Shumë autorë të tjerë do të identifikohen me Ragipin” ka shkruar The Galway Review.

Revista e ka bashkangjitur kësisoj edhe versionin anglisht të poezisë “Vdekja e poetit”, ndërsa shkruan edhe për biografinë e Ragipit, i cili nisi të shkruante në fundin e viteve 70-të dhe punoi edhe për Ministrinë e Punëve të Jashtme në Kosovë.

Ai ka botuar shtatë pëmbledhje me poezi, pesë libra me tregime të shkurtra dhe dy libra me ese e me kritikë letrare.

Death of the poet

What about the poet criss-crossing the country
seeking a sponsor for his new book,
absorbing himself like a cigarette
inside emptiness and outside solitude?

One day he will seek a sponsor for longing,
a sponsor for his passion and renewal,
and will find only a sponsor for suffering,
for the art kills the poet himself.

Don’t become sponsors of the crazy poet,
of the poet drunk on the human grief.
Let him realise that in crisis situations
he gets prepared for a cruel decease.

The sainted oak tree watered with tears,
rooted in the dream and branched in hope,
his magic is the magic of Dodona.[1]
Is it futurity or only memory?

After the poet’s death the book is published.
It finally overcomes its humiliation,
not reconciling with its epoch,
awaiting its revival and solidification.

© Ragip Sylaj