займ на карту онлайн потребительский кредит

Ribotohet vepra e gjuhëtarit Gjovalin Shkurtaj për arbëreshët

11 Janar, 2021 - 4:20 pm

Vepra “Ligjërimet arbëreshe” nga Gjovalin Shkurtaj është ribotuar nga Akademia e Shkencave të Shqipërisë, shkruan KultPlus.

Kjo vepër flet për kulturën e arbëreshëve, historinë e shpërnguljes së tyre në Itali, folklorin, traditat dhe letërsinë e tyre.

Kërkesat e larta të lexuesve për këtë libër e kanë motivuar edhe ribotimin, në shërbim të albanologëve, studiuesve e studentë të degëve të gjuhësisë në universitetet shqiptare.

Në ribotimin e veprës, autori ka sjellur disa plotësime.

Vepra përmban shqyrtime sociolinguistike në boshtin “gjuha e bukës” dhe “gjuha e zemrës” në Diasporën shqiptare dhe studime dialektologjike për një numër të folmesh kryesore të diasporës arbëreshe të Italisë, si dhe për të folmet arvanite të Greqisë, për të folmen e arbëreshëve të Zarës. / KultPlus.com

Të ngjajshme