Rikuperohen faqet e vjedhura të disa himneve fetare latine

23 Prill, 2021 - 6:30 pm

Hetuesit italianë kanë gjetur dhe kthyer faqet e humbura të disa himneve shekullore të vjedhura nga një dioqezë pranë Firences në vitet 1990.

Faqet datojnë në shekullin XIII dhe janë të zbukuruara me ilustrime.

“Ata u shkëputën nga librat e tyre dekada më parë2, tha policia, transmeton KultPlus.

Në vitin 2010, disa prej tyre ishin ofruar për shitje në shtëpitë ndërkombëtare të ankandeve, ku policia filloi hetimet me ndihmën e agjencive ndërkombëtare të zbatimit të ligjit.

Sipas ekspertëve, dokumente të tilla mund të shiten për dhjetëra mijëra dollarë, në varësi të dekorimit të tyre dhe kontekstit historik. /atsh/ KultPlus.com

Të ngjajshme