Romani i shkrimtarit shqiptar, frymëzim për kompozitoren britanike

28 Gusht, 2019 - 10:00 pm

Romani “Ditar i shkurtër kufijsh” i shkrimtarit shqiptar Gazmend Kapllani, është bërë frymëzim për kompozitoren e famshme britanike, Cheryl Frances-Hoad.

Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko, është shprehur se “kompozitorja e famshme britanike, Cheryl Frances-Hoad, ka kompozuar një pjesë të re (titulluar ‘Tales of the Invisible’), të cilën do ta ekzekutojë me Kuintetin e saj të Klarinetave, bazuar në prologun e romanit ‘Ditar i shkurtër kufijsh” të shkrimtarit shqiptar Gazmend Kapllani”.

“Romani është përkthyer në shumë gjuhë dhe është përshtatur për skenë teatri në Danimarkë, Greqi dhe Kili”, njoftoi Majko.

Edhe shkrimtari Gazmend Kapllani ka shprehur kënaqësinë për këtë lajm.

“Romani im është përshtatur për skenë teatri në Danimarkë, Greqi dhe Kili, por kjo është hera e parë që shërben si pikë referimi dhe frymëzimi për një kompozitor/e të famës botërore. Mirënjohje”, është shprehur Kapllani, i cili ka shpërndarë edhe lajmin e publikuar nga “The Guardian”. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme