Seminari i Gjuhës ndërpret traditën e gjatë

28 Tetor, 2020 - 12:57 pm

Kishin mbetur vetëm edhe 3 ditë deri në nisjen e edicionit të 39-të të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare. Por, gjithçka mori tjetër kahe pasi koronvirusi u bë shkaktar që të anulohet ky edicion.

Kjo vjen si pasojë që një pjesë e drejtuesve të Seminarit kanë rezultuar pozitivë me Covid-19 dhe një pjesë tjetër janë në vetizolim duke pritur rezultatet e testeve.

Këshilli Drejtues në pajtim me bashkëdrejtorinë e Tiranës ka marrë vendim që edicioni i Seminarit të 39-të për Gjuhën, Letërsisë dhe Kulturën Shqiptare të shtyhet për një kohë të pacaktuar.

Edhë pse organizatorët insistuan në vazhdimësi përkundër vështirësive të shkaktuara nga pandemia e virusit korona, shkëputja ndodhi.

“Situata e përmirësuar në Kosovë në muajin shtator dhe në fillim të tetorit na dha kurajo se do të mund ta mbajmë edicionin duke respektuar masat mbrojtëse ndaj pandemisë. Në këtë kuadër, kemi bërë përpjekje maksimale që edicioni i sivjetëm të mbahet me çdo kusht, sepse kemi qenë të bindur se studiuesit e albanologjisë kanë nevojë që t’i shpalosin të arriturat e tyre shkencore edhe gjatë këtij viti të rëndë. Prandaj, kemi finalizuar programin dhe kemi bërë të gjitha përgatitjet logjistike për ta filluar edicionin e sivjetëm në datat e publikuara më parë, por zhvillimet e fundit e kanë bërë të pamundur një gjë të tillë”, thonë organizatorët. / KultPlus.com

Të ngjajshme