займ на карту онлайн потребительский кредит

Sërish anashkalohet shqipja në ‘Mbrëmjet strugane të poezisë’

24 Gusht, 2018 - 1:41 pm

Edhe këtë vit vazhdoi anashkalimi i gjuhës shqipe nga organizatorët e “Mbrëmjeve strugane të poezisë”, që mbahet tradicionalisht ne Strugë, në qytetin me shumicë shqiptare, thuhet në reagimin Lëvizjes Besa në Maqedoni.

Duke dëgjuar arsyetimin e ministrit të Kulturës nga radhët e LSDM Asaf Ademi, i cili tha se ka qenë vonë për të ndërhyrë në agjendën e organizimit, mund të konstatojmë se drejtori i “Mbrëmjeve strugane të poezisë” është më i fuqishëm se ministri i Kulturës.

Të lejosh anashkalimin e gjuhës shqipe që nga hapja e programit deri te përkthimi i broshurave dhe materialeve të tjera dëshmon në paaftësinë e ministrit të kulturës, gjegjësisht dëshmon se roli i tij në Qeveri është vetëm sa për të mbushur numrin dhe asgjë më tepër.

Lëvizja BESA u bën apel gjithë institucioneve kompetente që të marrin masat e duhura dhe të korrigjojnë këtë padrejtësi ndaj shqiptarëve. Po ashtu kërkojmë nga Ministri aktual i Kulturës, si shqiptari i parë pas 12 vjetëve që menaxhon Ministrinë e Kulturës, të punojë në mbrojtjen dhe afirmimin e vlerave kombëtare shqiptare dhe jo të vazhdojë politikën e nënshtrimit ndaj padronëve të tij në dëm të identitetit, traditës, vlerave kombëtarë dhe gjuhës shqipe, thuhet në fund të reagimit të Lëvizjes Besa.

Të ngjajshme