Shkencëtarja 15-vjeçare zë vend në kopertinën e revistës “Time”

5 Dhjetor, 2020 - 2:28 pm

Kopertina e revistës “Time” mirëpret zakonisht njerëzit e suksesshëm, e që këtë vit Gitanjali Rao është fytyra e kësaj kopertine, shkruan KultPlus.

Kopertina e revistës “Time” ka evoluar, duke nisur në vitin 1927 ku fillimisht vendoseshin “meshkujtë e vitit”, më pas “personat e vitit” pa dallim gjinor dhe tashmë edhe të rinjtë e vitit.

Gitanjali Rao u bë e para e cila fitoi këtë kategori, si një vajzë 15 vjeçare me origjindë inidiane që jeton në Denver të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në mesin e 5000 konkurrentëve, Rao arriti këtë sukses duke u gjykuar nga paneli i kryesuar prej moderatorit Trevor Noah.  

Vajza sipas stafit të ”Time” ka merituar kopertinën sepse është një studiuese shkencore e mirëfilltë, dhe ka shpikur një seri aplikacionesh si atë për identifikimin e nivelit të ndotjes në ujin e pijshëm dhe një tjetër për të ndihmuar kundër bullizmit online.

“Nuk jam shkencëtari tipik”, pohon vajza në një intervistë me Angelina Jolie, “zakonisht ato përfytyrohen si meshkuj të bardhë të njëfarë moshe, unë jam ndryshe. Objektivi im nuk është vetëm të shpikë diçka të dobishme për njerëzimin, por edhe të jem shembull për të tjerët, në qoftë se ia arrita unë, mund t’ia arrijnë edhe të tjerët”, u shpreh studiuesja e re.

Në vitin e kaluar, Greta Thunbeg aktivistja suedeze për mjedis arriti të jetë fytytra e “Time” si “Personi i vitit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme