Shkrimtarja britanike sjell librin “Si të jesh nuse kosovare”(VIDEO)

11 Gusht, 2017 - 9:04 pm

Me Kosovën u njoh në vitin 2004. E që nga ajo kohë, britanikja, Naomi Hamill, mësoi shumë për jetën e kosovarëve, saqë edhe librin e saj të parë ua kushtoi atyre.

Ajo shkroi në gjuhën e saj, romanin me titull “Si të jesh nuse kosovare”, në të cilin shpalos historinë, kulturën, rrëfime për luftën dhe vështrimin e femrave moderne kosovare për gjithë këto çështje.

Edhe pse titulli i librit lë të kuptohet se ajo është si një udhëzues për nuset e Kosovës, autorja thotë se vepra e saj nuk është e tillë.

Ajo që po cilësohet si e veçantë në librin e Hamill, është forma që ajo përdori në të shkruar.

Të ngjajshme