Sir Noel Malcolm, Lucia Nadin dhe David Hosaflook, albanologët më të mirë

28 Nëntor, 2021 - 1:45 pm

Pas mbylljes së Kuvendit Ndërkombëtar të Studimeve Albanologjike në sallën “Aleks Buda” tek Akademia e Shkencave e Shqipërisë u bë shpallja e fituesve të çmimit “Trinia e Albanologjisë: Meyer-Pedersen-Jokli” për albanologët e huaj.

Sir Noel Malcolm ka fituar çmimin e parë “Trinia e Albanologjisë: Meyer-Pedersen-Jokli”

Lucia Nadin ka fituar çmimin e dytë “Trinia e Albanologjisë: Meyer-Pedersen-Jokli”

David Hosaflook ka fituar çmimin e tretë “Trinia e Albanologjisë: Meyer-Pedersen-Jokli”

Ceremonia u mbajt me paraqitjen e të nominuarve:

  1. Noel Malcolm për veprën “Agents of Empire: Knights, Corsairs, Jesuits, and Spies in the Sixteenth-Century Mediterranean World”
  2. Lucia Nadin për veprën “Figura e Skënderbeut në jetën kulturore dhe artistike të Venedikut (nga historia te miti: shekujt XV-XVIII)”
  3. Roderick Bailey për veprën “Lufta e fshehtë në Shqipëri: Një histori e misioneve britanike 1940-1945”
  4. Jean-Paul Champseix për veprën “Ismail Kadare, une dissidence litéraire”
  5. Dhori Q. Qirjazi për veprën “Thimi Mitko, Fjalëtore Shqip-Gërqisht / Gërqisht-Shqip & ndihmesa të tjera leksikografike (Përgatitja e dorëshkrimeve për botim dhe studimi hyrës nga Dhori Q. Qirjazi).”
  6. David Hosaflook për veprën “Lëvizja protestante te shqiptarët, 1816-1908”

Ceremonia u mbyll me një koncert instrumental nga formacioni Academia Albanica. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme