Sot në Ferizaj me lexime e diskutim kujtohet Shpresa Vinca Tuda

14 Shtator, 2018 - 1:43 pm

Alter Habitus organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve.

Sonte, në Ferizaj do të lexohet dhe flitet për letërsinë dhe punën profesionale të Shpresa Vinca Tudës, në sheshin “Ismail Kadare”. Shkrimtarët mysafirë të mbrëmjes janë: Agim Vinca, Qibrije Demiri Frangu, Kaltrina Lohaj dhe Mirlinda Koxha. Mbrëmja letrare realizohet në bashkëpunim me Komunën e Ferizajit dhe Klubin Letrar ‘De Rada’.

Ngjarja mbahet në ora 17:00 në Sheshin Ismail Kadare në Ferizaj.

Në Prishtinë, në anën tjetër, me datë 17 shtator, do të lexohet e flitet për letërsinë e Mirko Gashit, mbi Kurriz në Dardani. Shkrimtarët mysafirë: Ardiana Shala Prishtina, Aurela Kadriu, Arbër Selmani, Avni Zogiani dhe Donika Dabishevci. Mbrëmja letrare realizohet në bashkëpunim me zinën ‘Lirindja’. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme