займ на карту онлайн потребительский кредит

Tafilaj letër kryeministrit, kërkon që Kosova t’i kundërpërgjigjet propagandës serbe me librin “Kosova” të Buxhovit

24 Nëntor, 2020 - 1:57 pm

Ramiz Tafilaj, kreu i kompanisë Progressive Chemical Technologies në Houston dhe pronar i shtëpisë botuese Jalifat Publishing, ka botuar historinë disavëllimëshe “Kosova” të Jusuf Buxhovi në shqip dhe anglisht dhe kujdeset vazhdimisht që ky libër të zërë vendin e duhur.

Sot, ai është kujdesur që nëpërmjet një letre dërguar kryeministrit të Kosovës, Abdullah Hotit, të kërkojë që në këtë kohë kur shteti serb po bën propagandë të madhe në SHBA dhe gjithandej në botë kundër qenies historike dhe kulturore të shtetit të Kosovës me anën e lirave të shumta, është e udhës që shteti i Kosovës të shfrytëzojë veprat “Kosova” të Buxhovit që t’i kundërpërgjigjet kësaj propagande.

Kjo është letra e plotë e Tafilat për kryeministrin Hoti:

Letra që po ua dërgojmë̈ Juve, zoti Kryeministër, ka për qëllim që t’iu njoftojë̈ me veprimtarinë̈ tonë në këtë drejtim, por edhe të merrni masa që kjo veprimtari të bëhet pjesë e propagandës shkencore e shtetit të Kosovës. Tash, kur shteti serb po bën propagandë të madhe në SHBA dhe gjithandej në botë kundër qenies historike dhe kulturore të shtetit të Kosovës me anën e librave të shumta, siç janë ato për Kishat Ortodokse serbe në Kosovë dhe “Gjenocidi i shqiptarëve në Kosovës në shekullin XX” në pesë vëllime nga Kisha Ortodokse Serbe, është e udhës, që shteti i Kosovës, të shfrytëzojë̈ ato vepra që ka në gjuhën angleze që t’i kundërpërgjigjet kësaj propagande. Meqë Botuesi “Jalifat Publishing” nga Hustoni para katër vitesh ka përkthyer dhe botuar “Kosovën” e J. Buxhovit në tre vëllime në anglisht dhe se ky libër tashmë është futur në universitetet amerikane si literaturë alternative për Europën Juglindore, e shohim të udhës, që Qeveria e Kosovës, të marrë përsipër që libri “Kosova” nga ana e Qeverisë së Kosovës, nëpërmes ambasadave tona në botë, veçmas në SHBA, të shpërndahet në qarqet diplomatike, politike, kulturoret dhe shkencore. PO ashtu, Qeveria e Kosovës duhet t’i detyrojë, institucionet shkencore dhe akademike, të krijojnë një plan për botimin dhe përkthimin e veprave historiografike që do të shpërndahen në botë. Shtëpia botuese “Jaliffat Publishing” do të përkthejë autorët e këtyre veprave dhe do t’i shpërndajë ato. Por që kjo punë të jetë sa më e organizuar, kërkon edhe përfshirjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës, që për fat të keq deri më tash ka munguar. / KultPlus.com

Të ngjajshme