“Të bësh dashuri me një grua dhe flesh me një grua janë dy pasione të ndara”

12 Qershor, 2018 - 12:00 am

“Të bësh dashuri me një grua dhe flesh me një grua janë dy pasione të ndara, jo vetëm të ndryshme, por edhe të kundërta.

Dashuria nuk e ka nevojën për ta ndjerë dëshirën për çiftim ( një dëshirë kjo e cila zgjerohet në një numër të pakufizueshëm të grave), por e ka dëshirën për gjumin e përbashkët (një dëshirë kjo e cila limitohet vetëm tek një grua.)”

“Dashuria është përgjërimi për gjysmën e vetes tonë të cilën e kemi humbur.”

“Dashuria mund të lind nga një metafor e vetme.”

“Dashuria fizike është e paimagjinueshme pa dhunën.”

“Emocioni i dashurisë na jep të gjithë neve një iluzion mashtrues të njohjes së tjetrit.”

– Milan Kundera/ filozfia.al

Të fundit

Të ngjajshme