Të dielën, akademi dhe ekspozitë në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës

24 Gusht, 2018 - 1:02 pm

Me rastin 90-vjetorit të nisjes së Shën Nënë Terezës (1910-1997) në Indi dhe 550-vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastriotit, Ipeshkvia e Kosovës organizon Akademi kulturore – shpirtërore dhe Ekspozitë “Gjergj Kastrioti – Skënderbeu sipas fondeve të Arkivit Shtetëror të Dubrovnikut: ekspozitë me dokumente“ (e përgatitur nga studiuesi Dr. Gjon Berisha).

Akademia do të mbahet të dielën, më 26 gusht 2018, ora 19:00 në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

Ky event kulturor-shpirtëror organizohet në ditën e lindjes së saj, me të cilën fillojnë ditët tradicionale të Nënë Terezës, që do të zgjasin deri më 5 shtator, në ditën e festës së saj.

PROGRAMI

Këngë: Gjon Gjevalekaj, “Nënës së Mirë” – këndon Adelina Paloja

Poezi:

Nënë Tereza, “Urata për ata që s’dinë të luten” – interpreton Lumnie Sopi
Nënë Tereza, “Lamtumirë” – interpreton Lumnie Sopi
Imzot Dodë Gjergji, Fjalë përshëndetëse

Këngë: Lorenc Antoni/Genc Tokiçi, “Lamtumirë/Valsi hyjnor” – këndon Adelina Paloja

Poezi:

Nënë Tereza, “Urata për shërbim” – interpreton Bislim Muçaj
Nënë Tereza, “S’ka rëndësi” – interpreton Bislim Muçaj
Don Lush Gjergjit, Thirrja e Gonxhe Bojaxhiut dhe nisja e saj për misione në Kalkuta të Indisë

Këngë: Pjetër Gaci, “Për ty atdhe” – këndon Adelina Paloja

Poezi: Ismail Kadare, “Portreti i Skënderbeut” – interpreton Bislim Muçaj

Ekspozitë

Dr. Gjon Berisha, “Gjergj Kastrioti – Skënderbeut sipas fondeve të Arkivit Shtetëror të Dubrovnikut: ekspozitë me dokumente“ (përgatitur nga Gjon Berisha).

Pas vizitës së ekspozitës, pjesëmarrësit do të jenë të ftuar në një koktej rasti në oborrin e Katedrales.

Të ngjajshme