François de La Rochefoucauld: Ne falim për aq kohë sa dashurojmë

6 Qershor, 2023 - 11:00 pm

KultPlus, ju sjell disa nga thëniet më të famshme të François de La Rochefoucauld:

“Asnjë person nuk është më shpesh gabim se sa ai që nuk e pranon se është gabim.”

“Ne premtojmë sipas shpresave tona dhe veprojm sipas frikërave.”

“Dashuria e vërtetë është sikur fantazmat; të gjithë flasin për të por pak e kanë parë me të vërtetë.”

“Lakmia jonë gjithmonë zgjat më shumë se sa lumturia e atyre që u’a kemi lakmi.”

“Në dashuri, ne shpesh e dyshojm atë që më së shumti e besojmë.”

“Ne falim për aq kohë sa dashurojmë.”

“Nëse u rezistojmë pasioneve tona, kjo ndodh më shumë për shkak të dobësisë së tyre se sa për shkak të forcës sonë.”

“Pak gjëra nevojiten për ta bërë të lumtur të mençurin; budallain nuk e kënaq asgjë. Kjo është arsyeja se përse shumica e njerëzve janë të mjerë.”

“Ne jemi shumë më afër për ti dashuruar ata që na urrejn, se sa ata që na dashurojnë më shumë se sa që ne dëshirojmë.”

“Asnjë njeri nuk është aq i mençur për ta ditur secilën të keqe që e bënë.” / KultPlus.com

– François de La Rochefoucauld

Të fundit

Të ngjajshme