займ на карту онлайн потребительский кредит

Ulrike Lunacek boton librin për Kosovën në 10 vjetorin e Pavarësisë

3 Shkurt, 2018 - 7:33 pm

Më 14 shkurt, ish-raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Ulrike Lunacek, do të promovojë librin e saj në Vjenë.

Ky libër, siç ka thënë vetë Lunacek, vjen me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.

“Më 14 shkurt, 2018, promovoj librin e botuar nga Wieser Verlag me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës”, ka thënë Lunacek.

Libri, me titull ‘“Të ndërtosh paqen do të thotë të ndërtosh një rrugë të largët” – nga Brukseli në Fushën e Mëllenjave dhe mbrapsht: Rruga e Kosovës drejt BE-së dhe kontributi im në të’, flet për angazhimet e saj në përafrimin e Kosovës drejt Bashkimit Evropian, ndonëse kjo rrugë është ende e gjatë.

Në këtë promovim, pjesë e diskutimeve do të jenë Wolfgang Petritsch, ish – emisar i BE-së për Kosovën (1998-1999), si dhe Verdran Dzihic, hulumtues në Qendrën për Marrëdhënie Transatlantike në Universitetin e Vjenës dhe ekspert për Ballkanin.

Kujtojmë se Ulrike Lunacek, ish-kryetare e Partisë së Gjelbër, ka qenë për 8 vjet raportuese për Kosovën në Parlamentin Evropian si dhe nënkryetare e këtij institucioni për një kohë të gjatë, por ka qenë edhe një përkrahëse e madhe e lirisë dhe pavarësisë së Kosovës, si dhe e demokratizimit dhe integrimit evropian të vendit tonë.

Ajo dha dorëheqje vitin e kaluar për shkaqe parimore pasi i humbi zgjedhjet parlamentare në Austri ndaj kundër-kandidatit Sebastian Kurz. / KultPlus.com

Të ngjajshme